Ananas a broskve jinak!

Mým nejoblíbenějším letním ovocem jsou, tedy kromě melounu, malin a lesních jahod, broskve. Dají se jíst jen tak, ale šikovné ruce z nich umí vykouzlit nejednu dobrotu. Kromě klasické broskvové marmelády, či broskvového kompotu, který je v naší zemi velmi oblíbeným a častým jevem, mnozí dobře ví, že se broskve hodí také do drobenkového koláče. Věděli jste ale, že se toto ovoce dá také ugrilovat? Italové tuto přípravu ovoce používají poměrně často, k nám se tento postup dostává jen velmi pomalu. Broskve, švestky, hrušky, mřenky, anebo dokonce fíky se na grilování náramně hodí. A nemusíte je servírovat jen jako sladkou tečku po jídle.

Broskve na gril!

Znáte třeba grilované broskve s bresaolou podle Jamieho? Jedná se o salát, v němž se snoubí sladká chuť karamelizovaných broskví s chutí velmi tenkých plátků sušeného hovězího. Kdo nemá rád hovězí, může použít i parmskou šunku. Tyto dvě chutě se na závěr doplní rukolou a dresinkem s pikantní chutí. Salát, po kterém se budou oblizovat i ti největší labužníci! A co teprve pečené broskve s gorgonzolou sypané pistáciovými oříšky. Sen všech gurmánů, kteří si rádi dopřávají kombinace sladkých chutí.

S ananasem směle k masu

Také ananasse dá připravit netradičními způsoby. Toto ovoce je také vhodné ke grilování. Použít se ale dá také například v exotické kuchyni. V tradičních thajských receptech najde ananas rozhodně své místo. Milovníci thajské kuchyně, která bývá ostřejší, jistě rádi vyzkouší červené kari z kuřecího masa se sladkým ananasem. Ten totiž nádherně doplní pálivou chuť kari pasty. Jídlo se dá zjemnit kokosovým mlékem. Sladkoslanou chuť si lze užít také v pikantních kuřecích špízech s ananasem, anebo v ananasu v pivním těstíčku. Fantazii při zpracování ovoce se meze rozhodně nekladou.

Napsat komentář