Vařte zdravě s parními troubami Gorenje
Chcete-li svému tělu dopřát pořádnou vzpruhu v podobě důležitých minerálů a vitaminů i plnou a intenzivní chuť pokrmů, která se často klasickým vařením surovin ztrácí, začněte připravovat své jídlo v páře. Vaření v páře totiž dnes představuje jeden z nejzdravějších způsobů přípravy chutných jídel.
Pokud je vaše představa vaření v páře spojena pouze s napařováním zeleniny, tak se velice mýlíte! Kombinované parní trouby a parní trouby Gorenje umožňují různé způsoby přípravy jídel od dušení, pečení, pražení, opékání, blanšírování, pošírování až po metodu sous vide. V páře připravíte nejen zeleninu, ale i ryby, masa, drůbež, pečivo, dorty a další náročnější pokrmy. Že vám to přijde nemožné? Opak je pravdou.
Nechte vyniknout přirozenou přírodní chuť ingrediencí
Teplo se vařením v páře přenáší mnohem rychleji a pokrmy pak nejsou tak vysušené, udržují si svou svěžest, texturu, barvu, lahodnost a výživnost. Kromě toho zůstává jídlo velmi šťavnaté a jemné. Navíc vaření v páře nevyžaduje zásadní kořenění, protože veškeré ingredience si zachovají svou jedinečnou a intenzivní čerstvou chuť. Zbavíte se i vaření na tuku, s párou ho totiž nebudete potřebovat. Zcela vám postačí pár kapek kvalitního oleje, aby vámi uvařené pokrmy doslova překypovaly zdravím.
Jak to funguje?
Po mnohaletém výzkumu a testování opatřila Gorenje své parní trouby mnoha účinnými funkcemi, díky nimž je možné připravovat lahodná jídla tím nejzdravějším možným způsobem. Během vaření se do prostoru celé trouby vstřikuje čistá pára. Po zvolení příslušného programu je pak její intenzita řízena buď automaticky nebo manuálně v závislosti na vašich kulinářských dovednostech. Např. s extra funkcí PureSteam, která se stará o vynikající výkon napařování, se vytváří pára bez kapek vody, které by mohly jídlo znehodnotit. Oceníte jistě i funkci MultiFlow 360°, která zaručuje díky šikovně umístěnému větracímu otvoru a jedinečnému zaoblenému tvaru trouby optimální cirkulaci páry v troubě, takže jsou pokrmy připravovány rovnoměrně, a navíc se nemusíte obávat připálení či přepečení jídla.
Oceníte jistě i fakt, že v jedné troubě lze zároveň připravovat hned několik jídel najednou, a to až v pěti úrovních. Polévka, hlavní jídlo a dezert, to vše zvládnete během jednoho procesu parního vaření, aniž by se vám chutě smíchaly a např. ovocný koláč načichl od ryby.
Inteligentní pomocník
Zvolíte-li si třeba typ BCS747S34X vestavné kombinované parní trouby či BCS599S22X vestavné kompaktní parní trouby, páru budete moci používat mnoha různými způsoby, a to nejen na vaření. Pomocí parní pece totiž také dokonale jídlo rozmrazíte, obnovíte chuť pokrmů, při znovu ohřívání již vařených jídel či jednoduše vydezinfikujete dětské lahvičky a dudlíky. Stejně dobře se hodí i na sterilizování sklenic určených k zavařování.
A co se týče pomoci při vaření, tak ta je zkrátka neocenitelná. K dosažení perfektní křupavosti blanšírované zeleniny nebo ovoce vám postačí pouhé dvě minuty. Proces vaření pak zastavíte ponořením blanšírovaných surovin do ledové vody a těšit se tak budete z dokonale přirozené barvy zeleniny i ovoce. Jak snadné, že? Samozřejmostí je jednoduché a pohodlné čistění díky vylepšené funkci AquaClean.
A věděli jste, že kompaktní a kombinované parní trouby můžete použít i ke kynutí. Nejenže zkrátíte dobu nabývání těsta na polovinu díky rovnoměrnému rozvádění parního tepla v troubě, ale poté si za pomoci inteligentního programu upečete výjimečně lahodné domácí křupavé pečivo.
Pro opravdové gurmány je pak připravena funkce SousVide, která kombinuje parní vaření s nízkými teplotami pečení a umožňuje tak připravit šťavnaté a křehké maso i pevnou a hladkou zeleninu ve vakuových sáčcích. Dojde tak k maximálnímu zachování živin a vitamínů, které v jídle zůstanou i po tepelné úpravě. Tento francouzský způsob přípravy pokrmů vám umožní podávat jídlo v kvalitě špičkových světových restaurací, a to za to rozhodně stojí!
Nechte fantazii čarovat
Více než 15 systémů vaření, které kombinují různé procesy s párou vám umožní přípravu naprosto čehokoli. Zelenina, ovoce, chutná masa, ale i různé přílohy v podobě brambor, rýže, těstovin, pečení kvasnicového těsta i složité dezerty jako sufflé či gratinované koláče připravíte snadno, za polovinu času. Že se bojíte, abyste proces vaření s párou zvládli? Není třeba, Gorenje kromě perfektně zpracovaného manuálu opatřila každou svou parní pec také knihou receptů od těch nejsnazších až pro opravdové šéfkuchaře. Naučte se krůček po krůčku vařit zdravě a efektivně!
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.