Kvalitu vlasů lze ovlivnit

Obzvláště holčičky si na svých vlasech velmi zakládají. Opustí-li kadeřnictví v účesu, který se jim zrovna nezamlouvá, odmítají jít druhý den do školy.

To, jak jsou vlasy důležité, si většinou uvědomíme, až když o ně přijdeme. Nebo začneme přicházet. Nejhůře se se ztrátou vlasů vypořádávají ženy po chemoterapii. Obzvláště, když spolu s vlas přijdou třeba i o prsa. Právě ňadra a vlasy jsou symbolem ženství. Vlasy zdravé, husté, zkrátka krásné, které ženě přidávají na přitažlivosti a sexappealu.

Jak o vlasy pečovat?

Husté a zdravé vlasy ale nejsou zadarmo. Vyžadují patřičnou péči. Pravidelné pročesávání, očistu, případně další péči, která je závislá na typu vlasů či jejich problému. Trh naštěstí na všechny tyto potíže myslí. Najdete na něm šampony, kondicionéry, masky a balzámy na všechny typy vlasů. Vlasy mastné, suché, barvené i lámavé.

Vlasy a zdraví

Kvalita vlasů ale může poukázat i na zdravotní problém. Z jejich rozboru můžeme zjistit, zda nám hrozí třeba infarkt myokardu. Nadměrné vypadávání vlasů často bývá doprovodným projevem vysoké horečky, problémů se štítnou žlázou, onemocnění kůže a anémie.

Vlasy a stres

Změnu kvality vlasů ale můžeme zaregistrovat, i když jsme v psychické nepohodě. Například mastné vlasy a lupy často indikují stres, depresi a úzkost. Změna kvality vlasů je zkrátka jedním z prvních příznaků, že je s námi něco v nepořádku.

Potravou ke krásným vlasům

Spolu s dobrou náladou se na kvalitě vlasů odráží i náš jídelníček. Pokud toužíte po hustých a krásných vlasech, konzumujte dostatek ovoce, zeleniny, ryb, luštěnin a mléčných produktů. Nepodceňujte ani dostatečný příjem minerálů jako biotin a zinek.

Vitamíny na vlasy

Problém je, že potraviny z běžné obchodní sítě jich obsahují nedostatečné množství. Jistotou v tomto ohledu jsou koncentrované vitamíny na vlasy. Velmi kvalitní jsou ty od značky Boom Hair s veškerými vitamíny, minerály, kolagenem a dalšími látkami, které vaší kštici učiní neodolatelnou. Dokonce si troufáme říct, že vám i uberou nějaký ten rok.